DE GESCHIEDENIS VAN SCFS ROTTERDAM

In augustus 2000 keerde Ruud Kuijer na een langjarige zendingsbediening in Spanje met zijn gezin terug naar Nederland. In samenwerking met de Engelse organisatie Seamen’s Christian Friend Society (SCFS) begon hij de schepen in de Rotterdamse havens te bezoeken.

Rechts: Ruud Kuijer met Felix en Kerstin Henrichs

In de herfst van 2006 kwam Felix Henrichs na het afronden van zijn theologische opleiding uit Duitsland voor een stage van 10 maanden en ging samen met Ruud de schepen bezoeken. In deze tijd voelde Felix zich geroepen om zich full-time bij het werk van Ruud aan te sluiten. Felix keerde terug naar Duitsland om te trouwen en zich bij de grote Duitse zendingsorganisatie DMG aan te sluiten. In oktober 2009 keerde hij samen met zijn vrouw Kerstin terug naar Nederland. Ruud besloot toen het werk in de havens aan Felix over te dragen. In ditzelfde jaar werd de stichting Vrienden voor Zeelui opgericht. Later veranderde de naam in stichting Seamen's Christian Friend Society Rotterdam.

In 2011 werd Felix vergezeld door Wout de Vries als de eerste vrijwilliger. In de volgenden jaren groeide het team uit tot twee full-timers en meerdere vrijwilligers.

Wat dit werk zo bijzonder maakt is het feit dat op de bijna honderd schepen die dagelijks in Rotterdam aanmeren de wereld letterlijk naar ons toe komt. 

Kvk-nummer: 24489003

SCFS Rotterdam

Dwarsweg 40b
3181 HG Rozenburg

0622393023

Stuur een bericht via WhatsApp.

+31 6 16077868

© 2021 SCFS Rotterdam